Aktualności

Sprawozdanie z Zebrania Członków Polskiego Towarzystwa Fizjoterapii Oddziału Opolskiego, Opole 09.03.2019 r.

W dniu 09.03.2019 r., w Auli Audytoryjnej Wydziału Wychowania Fizycznego i Fizjoterapii Politechniki Opolskiej, odbyły się warsztaty praktyczne pt. „System terapeutyczny na przykładzie osteopatii funkcjonalnej i terapii obrzękowej. Algorytmy postępowania" prowadzone przez Doktora Jarosława Jasięga. Prelegent przyjechał do nas po raz drugi, aby podzielić się z nami swoją ogromną wiedzą i doświadczeniem zawodowym.

Doktor Jarosław Jasięga jest absolwentem Wydziału Rehabilitacji Akademii Wychowania Fizycznego oraz Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Od 1996 roku w zawodzie fizjoterapeuty, dał się poznać jako wielki pasjonat zawodu. Od 2004 roku prowadzi firmę zajmującą się szkoleniami z zakresu terapii manualnej dla fizjoterapeutów i lekarzy. Instruktor Terapii Obrzękowej, a od 2006 roku członek Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Medycyny Manualnej (PTMM). Od 2010 do 2018 roku także prezes tego Towarzystwa. Jest wykładowcą Ackeremann College of Chiropractic Stockholm/ Szwecja. Dr Jarosław Jasięga jest także uznanym wykładowcą akademickim. Prowadził m.in. zajęcia praktyczne ze studentami w Akademii Medycznej w Gdańsku. Od 2010 Wykładowca Funkcjonalnej Osteopatii i Integracji. Fizjoterapeuta-praktyk, w roku 2013 uzyskał tytuł doktora nauk o kulturze fizycznej  z dziedziny fizjoterapii na AWF Wrocław.

Studium przypadku

Warsztaty praktyczne prowadzone przez Pana Jarosława Jasięga

Podziękowania dla Pan Doktora za przeprowadzone warsztaty

Fizjoterapeuci i studenci Politechniki Opolskiej Instytutu Fizjoterapii podczas wykładu